2014. július 20., vasárnap

2. nap. Palafolls - Marineland vizi park.

Reggel a gyermek és osztálytársa - Fruzsi - jóvoltából terített asztal, tea-kávé-tej-pirítós-felvágott-tojás-sonka stb. fogadott minket. A bőséges reggeli után elindultunk Marineland-ba. Ez egy  csúszdapark, miniállatkert, fóka-papagáj-delfin show komplexum. Családoknak, baráti társaságoknak érdemes előreváltott online jegyet venni, mert úgy elég jelentős kedvezményt kaphatunk. Mi helyben  váltott 25 €/fős belépő + 6 € parkolási díj leszurkolása után jutottunk be. Hát nem volt olcsó....
A bejáratnál csináltak egy csoportképet rólunk, amit hazamenetelkor megvásárolhattunk 8 €-ért  papírra vagy tányérra nyomtatva.


A bemutatók határozottan színvonalasak voltak, és a csúszdák is kellően izgalmasak ahhoz, hogy a fiatalok nagyokat nevetve kipróbálják, az idősebbek meg távol tartsák magukat tőle. A parktól azt kaptuk, ami várható volt tőle. A delfin bemutatót időtöltés miatt ( delfin simogatásra várás) másodszor is megnéztük, a madár  show is érdekes volt, szóval megéri ellátogatni ide.

Az idomár és a delfinek is  nem megszokott környezetükben, a levegőben. És repülnek..
(A képet kölcsönvettem, mert az enyém nem ilyen jó)
A tömeg is még elviselhető volt, pedig szombaton mentünk. Kajálni minimum 10 €/főtől lehetett bármit is.  Ja kérem, ha nyaralunk a spanyol tengerparton, akkor megkérik az árát..... Néhány büfé meg információs bódé be volt zárva, pedig július közepe az már igencsak a csúcsszezon. Később több helyen is megfigyeltük, hogy nem teljes kapacitással megy a turisztikai ipar. Úgy látszik, kevesebb a vendég....
A nap végén még feleségem, Zsuzsi lefényképezkedett 20 €-ért egy delfinnel, miközben 1-1,5 másodpercig(!) simogathatta is a gumiszerű bőrét.  Régi vágya, hogy együtt úszhasson delfinekkel, ez csak egy kis ízelítő volt, az igazi élmény még várat magára......


Este 6 körül eljöttünk, otthon megvacsiztunk, aztán bementünk a városba. A gyerekek visszamentek a szállásukra, mi még egy kicsit neteztünk a parton. Ekkor kaptunk életjelt a spanyoloktól.

A mosolyból ítélve Ők is jól érezték magukat Budapesten
WhatsAppon küldtek néhány képet és írták, hogy minden klassz. Megkönnyebbültünk, mert izgultunk, nehogy valami gondjuk legyen a lakással.

Hazamentünk, megnéztük a Brazília-Hollandia foci VB meccset, amit a 3. helyezésért vívtak. Miközben mi szelfiztünk a TV előtt, szegény Silvia (a spanyol mama) nagyon szomorkodott, mert Ő Brazíliából származik, 25 éve költözött át Spanyolországba. Brazília pedig aznap este 3:0-ra kikapott. (És akkor még nem is beszéltünk a németek pár nappal azelőtti 7 gólos alázásáról)  Még be is mentek a belvárosba, hogy valami óriás kivetítő előtt nézzék a nagy eseményt. Hát, nem úgy jött össze, ahogy szerették volna.

Foci terén mi sem így terveztük. Amikor nyaralásunk körül már minden időpont és a szállás is tisztázva volt, rájöttem, hogy a bronzmeccs és a döntő idején már kint leszünk, és hát mekkora nagy buli lenne valami parkban sörözgetve átélni együtt a boldog tömeggel a spanyolok győzelmét. (Valami olyasmit, mint amit Manchesterben tapasztaltunk) De sajna nem így alakult. Utána még a franciákban bíztam, mert a határ csak egy bő órányira volt tőlünk, de ez sem jött össze.

A meccs után eltettük magunkat, hogy a másnapra tervezett kulturális eseményeket be tudjuk fogadni.
<< Vissza az 1. napra                          Tovább a 3. napra>>

7 megjegyzés:

  1. Üdv !

    érdeklődnék,hogy ott úszni is lehet delfinekkel(csak esetleg kimaradt )vagy csak fotózkodni ?július végén megyünk és a kislányom nagyon vágyik rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ritus! Sajna nem lehetett úszni, és most ránézve a honlapra is ugyanez a helyzet. Ráguglizva Lloret-től 580 km-re van egy hely ahol lehet úszni is delfinekkel.

      http://www.mundomar.es/en/experiencias/dolphin-encounter/

      Törlés
  2. Szia! Szeretnék érdeklődni a delfin simogatásról. Az oldalon nem láttam feltüntetve. Írtad, hogy pár másodperc volt az egész, de az is jobb, mint a semmi:) Arra lennék kíváncsi, hogy sokat kellett várakozni, hogy a delfin közelébe kerülhess, érdemes inkább előre foglalni jegyet rá, amennyiben lehetséges? Előre is köszönöm a válaszod.

    VálaszTörlés
  3. Akkor ( 4 éve!) nem volt tömeg. Bent a parkban megvetted a kiegészítő jegyet a simogatásra, ami a napközben 3 vagy 4 szeri delfin show előtt vagy után volt megtartva. A jegyváltáskor megbeszéltétek, hogy mikor van a simogatás, onnan már sínen volt minden. Nagyon rövidke volt az egész. ha most nem hírdeti a honlap, akkor lehet h nincs ilyen szolgáltatás, de mint show, mind vizipark így is ad élményt a komplexum. Azóta sikerült ( 2017-ben) az együtt úszást is kipróbálni, viszonylag közel Máltán. ha nagyon be vagytok indulva a delfinekre, akkor azt jó szívvel ajánlom. Mi áprilisban voltunk, azt előre le lehetett foglalni és áprilisban vállalható volt a víz hőmérséklete a neoprem ruhában( pedig a nejem nagyon fázós)

    VálaszTörlés
  4. Ja a simogatás az még a belépőn felül volt 20€. A máltai cucc itt: http://www.marineparkmalta.com/

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm az információt. Azt nem tudod esetleg, hogy a buszközlekedésnek hol lehet utánajárni. Főleg ez a Barcelona, Tossa De Mar, Marineland közötti útvonal érdekelne.

    VálaszTörlés
  6. A marineland honlapján van ingyenes buszjárat meg vonatmeneterend link:

    https://www.marineland.es/catalunya/en/tu-visita/


    Lloret egy kicsit nagyobb hely, van helyi illetve környéki járata, meg néhány nagy városba. ( Gonolom megy át Tossa del mar-ba, meg


    Ezen az oldalon meg van olyan járat, ami a vizipark elött áll meg

    https://www.google.hu/maps/place/Ctra.+de+Palafolls+a+Malgrat+-+Marineland/@41.6604359,2.7514506,18.5z/data=!4m8!1m2!2m1!1spalafolls!3m4!1s0x12bb3dc4615cbb9f:0x44856e8521a5c4ce!8m2!3d41.6608132!4d2.752155

    http://www.sagales.com/en



    A fentieket is csak gugliztam, nincs tapasztalatom.

    VálaszTörlés