2014. július 20., vasárnap

2. nap. Palafolls - Marineland vizi park.

Reggel a gyermek és osztálytársa - Fruzsi - jóvoltából terített asztal, tea-kávé-tej-pirítós-felvágott-tojás-sonka stb. fogadott minket. A bőséges reggeli után elindultunk Marineland-ba. Ez egy  csúszdapark, miniállatkert, fóka-papagáj-delfin show komplexum. Családoknak, baráti társaságoknak érdemes előreváltott online jegyet venni, mert úgy elég jelentős kedvezményt kaphatunk. Mi helyben  váltott 25 €/fős belépő + 6 € parkolási díj leszurkolása után jutottunk be. Hát nem volt olcsó....
A bejáratnál csináltak egy csoportképet rólunk, amit hazamenetelkor megvásárolhattunk 8 €-ért  papírra vagy tányérra nyomtatva.


A bemutatók határozottan színvonalasak voltak, és a csúszdák is kellően izgalmasak ahhoz, hogy a fiatalok nagyokat nevetve kipróbálják, az idősebbek meg távol tartsák magukat tőle. A parktól azt kaptuk, ami várható volt tőle. A delfin bemutatót időtöltés miatt ( delfin simogatásra várás) másodszor is megnéztük, a madár  show is érdekes volt, szóval megéri ellátogatni ide.

Az idomár és a delfinek is  nem megszokott környezetükben, a levegőben. És repülnek..
(A képet kölcsönvettem, mert az enyém nem ilyen jó)
A tömeg is még elviselhető volt, pedig szombaton mentünk. Kajálni minimum 10 €/főtől lehetett bármit is.  Ja kérem, ha nyaralunk a spanyol tengerparton, akkor megkérik az árát..... Néhány büfé meg információs bódé be volt zárva, pedig július közepe az már igencsak a csúcsszezon. Később több helyen is megfigyeltük, hogy nem teljes kapacitással megy a turisztikai ipar. Úgy látszik, kevesebb a vendég....
A nap végén még feleségem, Zsuzsi lefényképezkedett 20 €-ért egy delfinnel, miközben 1-1,5 másodpercig(!) simogathatta is a gumiszerű bőrét.  Régi vágya, hogy együtt úszhasson delfinekkel, ez csak egy kis ízelítő volt, az igazi élmény még várat magára......


Este 6 körül eljöttünk, otthon megvacsiztunk, aztán bementünk a városba. A gyerekek visszamentek a szállásukra, mi még egy kicsit neteztünk a parton. Ekkor kaptunk életjelt a spanyoloktól.

A mosolyból ítélve Ők is jól érezték magukat Budapesten
WhatsAppon küldtek néhány képet és írták, hogy minden klassz. Megkönnyebbültünk, mert izgultunk, nehogy valami gondjuk legyen a lakással.

Hazamentünk, megnéztük a Brazília-Hollandia foci VB meccset, amit a 3. helyezésért vívtak. Miközben mi szelfiztünk a TV előtt, szegény Silvia (a spanyol mama) nagyon szomorkodott, mert Ő Brazíliából származik, 25 éve költözött át Spanyolországba. Brazília pedig aznap este 3:0-ra kikapott. (És akkor még nem is beszéltünk a németek pár nappal azelőtti 7 gólos alázásáról)  Még be is mentek a belvárosba, hogy valami óriás kivetítő előtt nézzék a nagy eseményt. Hát, nem úgy jött össze, ahogy szerették volna.

Foci terén mi sem így terveztük. Amikor nyaralásunk körül már minden időpont és a szállás is tisztázva volt, rájöttem, hogy a bronzmeccs és a döntő idején már kint leszünk, és hát mekkora nagy buli lenne valami parkban sörözgetve átélni együtt a boldog tömeggel a spanyolok győzelmét. (Valami olyasmit, mint amit Manchesterben tapasztaltunk) De sajna nem így alakult. Utána még a franciákban bíztam, mert a határ csak egy bő órányira volt tőlünk, de ez sem jött össze.

A meccs után eltettük magunkat, hogy a másnapra tervezett kulturális eseményeket be tudjuk fogadni.
<< Vissza az 1. napra                          Tovább a 3. napra>>

2 megjegyzés:

 1. Üdv !

  érdeklődnék,hogy ott úszni is lehet delfinekkel(csak esetleg kimaradt )vagy csak fotózkodni ?július végén megyünk és a kislányom nagyon vágyik rá :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Ritus! Sajna nem lehetett úszni, és most ránézve a honlapra is ugyanez a helyzet. Ráguglizva Lloret-től 580 km-re van egy hely ahol lehet úszni is delfinekkel.

   http://www.mundomar.es/en/experiencias/dolphin-encounter/

   Törlés